Pandemi öncesi ile sonrası olarak anılmaya başlanan ve son yıllarda oldukça revaçta olan online alışveriş, umut vadediyor. Yapılan araştırmalara göre, kısıtlama döneminde e-ticareti tercih eden tüketicilerin yüzde 87’si ilerleyen süreçlerde de online alışveriş yapmaya devam edecek. Ayrıca bulgular, dijital pazarlama ve oluşturulan reklamların satışları arttırdığını ortaya koydu.
İşletmeler farklı stratejiler deniyor 👩💻
Tüketicilerin online alışverişe yoğun ilgisi, satıcıların da yeni yollar aramasına sebep oluyor. Farklı stratejiler ile müşteri kitlesini genişletmek ve satışlarını arttırmak isteyen işletmeler, dijital pazarlama alanında her gün farklı bir yöntem geliştiriyor.
Dijital pazarlama revaçta 🤳
Bu kapsamda gerçekleştirilen incelemeler sonucunda ise, işletmelerin dijital reklam vermeyi diğer stratejilere göre çok daha fazla tercih ettiği ortaya çıktı. Otomatik bir sosyal reklam ağı geliştirerek kullanıcıların sosyal platformlarda daha etkili reklamlar hazırlamasını sağlayan Smartly.io’nun verilerine göre; reklamlar büyük oranda tüketicileri etkiliyor.
10 kişiden 4’ü alışveriş yapıyor 🛍️
Araştırma sonucunda ortaya çıkan bir diğer bulguya göre ise, sosyal medya platformlarında gerçekleştirilen reklamlar büyük oranda satış ile sonuçlanıyor. 10 kişi ile yapılan inceleme sonucunda, 4’ünün online satın alma işlemini gerçekleştirdiğini gözlemleyen araştırmacılar, reklamların tüketicinin satın almasında kritik rol oynadığını dile getirdi.
Reklam vermek çok önemli 🪧
Dijitalleşen dünya ve sosyal medya platformlarının popülerliği sonucu gelişen online alışveriş ve online mağaza kültürü, müşteri alışkanlıklarında da büyük değişimlere sebep oldu. İnceleme, katılıcımların yüzde 44’ünün 1 ay içerisinde yeni bir marka veya ürün keşfettiğini ortaya koydu. Online alışveriş yapan kişilerin yüzde 85’inin kişisel verilerin gizliliği ile ilgili, 1 yıl öncesine nazaran çok daha dikkatli olduğunu aktaran araştırmacılar, güvenilir ve şeffaf dijital reklamların önemine vurgu yaptı.
Müşteri veri gizliliğine dikkat! 🤐
Smartly.io’ya göre; tüketiciler tarafından yüzde 74 daha cazip görülen veri gizliliği, ilerleyen yıllarda ciddi bir kriter olacak. Aynı zamanda; bilişim teknolojileri uzmanları, dijital pazarlama süreçlerinin güvenilir, şeffaf, samimi ve etkileşime açık bir pazarlama dili ile servis edilmesi halinde, hedef kitleye erişimin kolaylaşacağını vurguladı.
Aynı zamanda, dijital reklamlardan hangisi ile daha çok verim elde edebileceğinizi öğrenmek için;