1. Ana Sayfa
  2. Haberler

E-ihracat Başarısı için Alan Adı Çok Önemli

E-ihracat Başarısı için Alan Adı Çok Önemli
Koronavirüs salgını e-ihracatta hızlı bir yükseliş trendi başlatırken, bu dönemde dünyadaki her 10 tüketiciden 1’i online alışverişle yurt dışından ürün satın aldı. Global e-ticaret pastasından pay kapmak için e-ihracat yapan şirket sayısı ise hızla artıyor. 

KOBİ’lerin global pazarlarda rol kazanmasıyla birlikte, ulusal e-ihracat hacmi ise oldukça arttı. 2020 yılında küresel e-ihracat hacmi 4,3 trilyon dolara yükselirken, Türkiye’de yalnızca 2020’nin son 6 ayında 1 milyar 421 milyon dolarlık e-ihracat gerçekleştirildi.

“Türkiye, küresel ihracat pazarının en önemli oyuncularından olacak.”

Atak Domain Genel Müdürü Bahaddin Yazıcı

“E-ihracat hacmi yüzde 65 arttı” 🚀

Pandemi gibi beklenmedik kriz dönemlerinde iç piyasadaki daralmanın üstesinden gelmenin en pratik yollarından birinin e-ihracat olduğunun altını çizen Atak Domain Genel Müdürü Bahaddin Yazıcı, “İşletmeler özellikle, iç piyasadan TL’yle aldıkları ürünleri e-ihracatla yurt dışına satarak ciddi döviz gelirleri elde ediyor. Ülkemizdeki e-ticaret hacmi yaklaşık yüzde 65’lik artışla 2020 yılında 226 milyar TL’ye yükseldi, 2021 sonunda ise 400 milyar TL’ye çıkacağı tahmin ediliyor.” diye konuştu. 

Domain seçimi, site trafiğini değiştiriyor 💻

E-ihracatta başarılı olmak için iyi bir domain (alan adı) seçmenin önemli olduğunu vurgulayan Yazıcı, “İyi bir domain seçimi, e-ihracat yatırımının geri dönüşünü hızlandırmada kilit rol oynuyor. Bu dönemde başarılı bir e-ihracat operasyonu yönetmek isteyen KOBİ’lerin tercihi ise genellikle ülke uzantılı alan adları oluyor. Hedeflenen pazarın ülke uzantısının satın alınması; müşteri güveni, site trafiği ve e-ticaret dönüşüm oranlarında artış gibi faydalar sağlıyor.” dedi.

“Türkiye ekonomisine yeni bir soluk getirecek” 💸

Günümüzde e-ticaretin gelişmesiyle birlikte global pazarlara girmenin artık çok daha kolay olduğuna dikkat çeken Bahaddin Yazıcı, “Geleneksel ihracat bir yandan devam ederken, ülke kodlu domainleri kullanarak yeni potansiyellerin önünü açmak zorundayız. E-ihracatın Türkiye ekonomisine yeni bir soluk getireceğini ve küresel ihracat pazarının en iyi oyuncuları arasına taşıyacağını düşünüyoruz.” şeklinde aktardı.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında