1. Ana Sayfa
  2. E-Ticaret

E-Ticaret Sitesi Kurma Rehberi

E-Ticaret Sitesi Kurma Rehberi

Günümüzde tüm işini dijitalde büyütmek isteyen tüm girişimcilerin, KOBİ’lerin, esnafın konuştuğu en önemli konuların başında “e-ticaret sitesi kurmak” ve “nasıl e-ticaret yapılır?” geliyor.

Bu yazımızda adım adım online satış sitesi kurmaktan, hazır e-ticaret sitelerinden, e-ticaret sitesi maliyetinden bahsedeceğiz. Her şeyden önce unutmamamız gereken çok önemli bir konu var. İnternet satış sitesi kurmak işin sadece başlangıcı.

Önemli olan devamını getirmek ve mümkün olduğunca siteye kaliteli trafik/ziyaretçi çekmek. Eğer hazır trafiğe sahip olan pazaryerleri ile kendi e-ticaret sitenizi kurmak arasında kaldıysanız E-Ticaret Nedir? yazımızı okumanızda büyük fayda var.

Müthiş bir dükkan yapmanız yetmez. Sokaktan insan da geçmesi gerekli.

youtube.com/kolaydegil

E-Ticaret Sitesi Kurmak 🔧

Satış sitesi kurmak için adım adım yapmanız gerekenler:

  1. Satış/ticaret yapacağınız için vergi mükellefi olmanız gerekiyor. Önce bir şirket kurmalısınız. Online şirket kurma ve ön muhasebe platformu Mükellef sayesinde şirket kurma işlemlerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Evden ürün satışı yapanlar için istisnalar mevcut
  2. E-Ticaret altyapısı ve e-ticaret paketlerinden size en uygun olanı seçmelisiniz. E-Ticaret altyapılarıyla ilgili kıyaslamalarımızı okumak için tıklayın.
  3. Hazır e-ticaret sitesi algısından uzak durmak isterseniz kendinize özel bir tasarım/tema yaptırabilirsiniz. Bunu açtığınız bir dükkanın içini dekore etmek gibi düşünün ve bütçe ayırın.
  4. Size en uygun ödeme alma metodlarına karar vermeniz gerekiyor. Kredi kartıyla ödeme alacaksanız en azından bir tane SanalPOS firmasıyla anlaşma yapmanız gerekiyor. DİKKAT: Paranın hesabınıza ertesi gün geçeceğinden emin olun
  5. Gönderilerinizi hızlı ve uygun maliyetlerle gönderebilmek için en az bir tane kargo şirketiyle anlaşma yapmanız gerekiyor. Burada Yurtiçi Kargo, Aras Kargo ve benzeri büyük şirketlerle anlaşabilir veya Git Kargo gibi yeni nesil kargo şirketleriyle de çalışabilirsiniz. Yeni nesil kargo firmaları fiyat ve hizmet bakımından çok daha iyi olabiliyor.

Online Satış Sitenizi Açtıktan Sonra 👇

Yukarda bahsettiğimiz temel 5 maddeyi tamamladınız ve altyapısal işleri bitirdiniz. Bu süreçten sonra sizi e-ticarette başarıya götürecek ve karşınıza çıkacak en önemli diğer konular ise şunlar olacak:

1. Ürün Bulmak ve Doğru Fiyatlama

Eğer hali hazırda ürettiğiniz, ya da alıp sattığınız bir ürün yok ise, stoksuz e-ticaret yapmayı deneyebilir ki bunu diğer yazılarımızda açıklayacağız, ya da internette en çok arananlar ürün ve kategorileri, üretim, ithalat veya toptancıdan alma yollarıyla satabilirsiniz.

Doğru ürün bulmak kadar, doğru fiyatlamanın da çok kritik olduğunu unutmamak gerekiyor. E-Ticaret yapan bazı şahıslar maalesef zararına satış yapıp, yeni müşteri kazanmak gibi yöntemler uygulanabiliyor. Tavsiye: Asla zararına satış yapmayın.

2. Sitenizi Tanıtmak ve Ziyaretçi Çekmek

En doğru ürünleri, en iyi fiyatlara da koysanız, siteniz için yeterli trafiği (ziyaretçiyi) oluşturamıyorsanız yani mağazanıza getiremiyorsanız, satış yapmanız imkansız olacaktır.

Sitenizi tanıtmak için kullanabileceğiniz bazı yöntemler:

  • Sosyal Medya
  • Performans Pazarlaması (Ücretli Google / Facebook reklamları vb.)
  • SEO BİLGİ: Uzun vadede en çok verim alacağınız yöntemdir.
  • Geleneksel Reklamlar (Dergi, TV vb.)
  • Viral Kampanyalar / Gerilla Pazarlama

3. Sosyal Medya Stratejisi Geliştirmek ve İçerik Üretmek

Sitenize çektiğiniz trafiği, sadık müşterilere döndürmek için onları tanımanız ve gerektiğinde sosyal medyayı kullanarak karşılarına tekrar çıkabilmeniz gerekmektedir. BAKINIZ: Remarketing/Retargeting

Sosyal medya hesaplarınızı organik ve sağlıklı bir şekilde büyütürseniz uzun vadede sürekli yeni müşteri bulmanıza gerek kalmaz. UYARI: ASLA TAKİPÇİ SATIN ALMAYIN

4. Dijital Pazarlama Yapmak ve Optimize Etmek

Geleneksel perakende/mağazacılıkta, devamlı olarak yeni müşteri çekmek için yüzlerce farklı pazarlama tekniği kullanıyoruz. Kimi zaman çığırtkanlık yaparken, kimi zaman etrafta broşürler dağıtıyoruz.

Konu e-ticaret sitesi olunca, bunun yani mağazaya yeni müşteri çekme aktivitesinin adına dijital pazarlama diyoruz. E-Ticaret’te dijital pazarlama yaparken kullanabileceğiniz bazı yöntemler:

  • SMS
  • E-Posta Pazarlama
  • İçerik Pazarlaması
  • Influencer Pazarlaması
  • Sadakat Programları
  • Ürün Yorumları
  • Tavsiye Kurguları

Bitirirken 🎉

Umuyoruz ki bu içeriğimizi faydalı bulmuşsunuzdur. İlerleyen yazılarımızda yukarıda bahsettiğimiz 4 maddeyi, nasıl en iyi şekilde yapabileceğinizden bahsedeceğiz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yazar Hakkında